Paintball

Djupdyk i vad paintball egentligen handlar om

Vad handlar Paintball egentligen om? Gör det så ont som alla säger? Är Paintball bara för machokillar som vågar spela med bar överkropp? På vår sida ”Vad är Paintball” kan du djupdyka i vad sporten egentligen handlar om och hur inkluderande sporten egentligen är trots alla fördommar som florerar ute i samhället. Enligt oss på Maxxed så är det den ultimata upplevelsen oavsett du är ung eller gammal, kvinna eller man, och en av de roligaste och mest uppskattade aktiviteterna som finns att uppleva.

Vad är Paintball?
Vad är Paintball?

Ja, vad är Paintball egentligen?

LÄS MER

Paintball är i grund och botten en sport och hobby som enkelt förklarat går ut på att skjuta färgfyllda ampuller på varandra. Ampullerna är små runda bollar med ett skal av gelatin…

Läs mer…

Familj & Barn
Familj & Barn

Kan barn och familj spela Paintball?

LÄS MER

För att göra paintball lättillgängligare för yngre spelare så har man under de senaste åren utvecklat en mängd nya markörer som alternativ till de klassiska paintballmarkörerna…

Läs mer…

Företag & Teambuilding
Företag & Teambuilding

Vad kan företag förvänta sig av Paintball?

LÄS MER

För företag och organisationer så är paintball den ultimata utmaningen. Vissa kanske inte anser att paintball är en passande aktivitet för deras verksamhet men faktum…

Läs mer…

Hälsa

Att motion bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande är nog de flesta medvetna om. Men vad har hälsa och paintball gemensamt? När ni som grupp besöker oss så bokar vi alltid in minst två timmar på anläggningen. Så förutom en massa roligt tillsammans så får ni även spendera tid ute, ni får njuta av natur och gemenskap och på köpet får ni också en hel del motion. Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett. Det ökar också rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Att röra på sig påverkar också vikten, blodfetter, blodtryck och blodsocker i rätt riktning.
Varje gång vi startar en paintballmatch så sparkar den aeroba uthållighetsträningen igång, vilket stärker hjärtmuskeln.
Hälsofördelarna med motion och paintball är oerhört många!

Hälsofördelar

Hjärt & kärlsjukdom

Fysisk aktivitet minskar risken för hjärt & kärlsjukdom (högt blodtryck, kärlkramp, hjärtinfarkt, stroke m.m.).

Diabetes & fetma

Regelbunden träning och motion minskar risken för metabola sjukdomar som till exempel typ 2 diabetes, fetma, metabola syndromet.

Fall, benbrott & höftfraktur

Genom att regelbundet röra på sig minskar risken för benbrott och höftfrakturer.

Cancersjukdom

Motion bidrar till minskad risk för cancersjukdom som exempelvis tjocktarms- och bröstcancer.

Att göra i Höga Kusten

Längs hela Höga Kusten, från Örnsköldsvik i norr till Härnösand i söder, erbjuds ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter som drivs av företagsamma entreprenörer och företagare. Man kan nog säga att höga kusten är en mecka för framförallt friluftsmänniskor och natursökare men detta högt aktiva företagsstråk frodas, utvecklas och växer på många andra plan också som t.ex. inom industrin och byggsektorn. Det är en del av Sverige som har en hög satsning på näringslivet och företagsstödet på orterna.

Förutom att besöka oss på Maxxed så finns det mängder av intressanta saker att göra i Höga Kusten. Nedan har vi listat några populära resmål: